Blogi kiinteistövälityksestä ja asunnon myynnistä

Lukkoseppä korjaa lukot ja lukitusjärjestelmät

Ennen vanhaan, varsinkin maaseudulla, ovia ei lukittu ollenkaan, vaikka lähdettiin käymään asioilla. Nykyisin on olemassa suuri määrä erilaisia lukitussysteemejä, joista voi valita omiin tarpeisiinsa sopivan. Minkälainen lukitusjärjestelmä kotiin kannattaa hankkia ja minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla, käsittelemme tämänkertaisessa kirjoituksessa ja myös, voiko lukkoseppä avata myös digitaalisen lukon ja milloin on aika tehdä lukkojen korjaus tai vaihto. Jos aihe on tällä hetkellä ajankohtainen ja kaipaat aiheesta lisää tietoa, tervetuloa blogin pariin.

Milloin lukitusjärjestelmä kannattaa uusia?

Vaikka vanha lukko toimisikin vielä, kannattaa tarkistaa, onko se kotivakuutuksen turvallisuusvaatimusten mukainen. Moni saattaa myös ajatella, että uudemmat lukitus järjestelmän ovat hankalia tai monimutkaisia, mutta ne voivat itse asiassa helpottaa liikkumista yllättävän paljon. Varsinkin ikäihmisille tai lapsiperheessä saattavat esimerkiksi ovipuhelimet, koodilukot ja digitaaliset lukitussysteemit helpottaa arkea huomattavasti. Kannattaa myös muistaa, että ovella ja sen varusteilla on merkitystä, turvallisuutta voi lisätä esimerkiksi ovisilmällä, varmuusketjulla, saranatapeilla ja turvalukolla. Tärkeimpiä ominaisuuksia sekä kotiovelle ja lukolle on kestävyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys, oven tulisi avautua helposti ja kevyesti sekä sulkeutua ilman, että siitä kuuluu kovaa ääntä. Oveen saa asennettua tarvittaessa myös erityisominaisuuksia, kuten avautumisautomatiikkaa, hälytyksiä ja muita ominaisuuksia. Lukitusjärjestelmä kannattaa päivittää siinä vaiheessa, kun vanha järjestelmä ei palvele enää nykyisiä tarpeita tai se ei ole enää tarpeeksi turvallinen ja helppokäyttöinen.

Lukkoseppä asentaa, korjaa ja avaa sekä lukot että lukitusjärjestelmät

Lukoilla ja lukitusjärjestelmillä tarkoitetaan erilaisia mekaanisia, sähkömekaanisia tai digitaalisia sulkulaitteita ovien, autonovien tai erilaisten säilöjen lukitukseen. Lukkojen avaamiseen käytetään avaimia, koodeja, kulkutunnisteita, älypuhelimia, sormenjälkitunnistusta ja sen voi tehdä myös etänä. Lukko muodostuu yleensä lukkorungosta, joka asennetaan oven sisään ja siihen liitetään lukon muut osat, lukitusjärjestelmä on yleensä suurempi kokonaisuus, johon saattaa kuulua useampia lukkoja ja avaintenhallintaohjelmisto. Usein lukituksen turvallisuus kotiovessa varmistetaan käyttämällä kahta lukkoa, jotka ovat käyttölukko ja varmuuslukko. Jos kotiovessa on manuaalinen lukko, täytyy lukkosepän tulla paikan päälle avaamaan ovi, esimerkiksi silloin, jos avaimet unohtuvat kotiin tai häviävät. Lukkoseppä voi myös avata ja päivittää sähköiset ja digitaaliset lukitusjärjestelmät ja usein se on halvempaa kuin manuaalisten järjestelmien päivittäminen. 24h Lukkoseppäpäivystyskeskus on valmiustilassa auttamassa hädän tullessa.