Blogi kiinteistövälityksestä ja asunnon myynnistä

Isännöintitoimisto kannattaa valita huolella

Hyvällä isännöinnillä on suuri vaikutus taloyhtiön asioiden toimivuudelle, joten sen toteuttava toimisto kannattaa valita huolella. Taloyhtiön hallitus valitsee isännöitsijän ja tekee yhteistyötä hänen kanssaan kaikissa kiinteistöön liittyvissä asioissa taloushallinnasta kunnossapitoon. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on isännöintitoimisto ja mitä kaikkea isännöitsijän vastuisiin kuuluu. Tervetuloa mukaan blogin pariin, toivottavasti löydät aiheesta mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa.

Isännöitsijä hoitaa monipuolisesti taloyhtiön asioita hallituksen kanssa

Isännöitsijä hoitaa monipuolisesti taloyhtiön asioita; hän vastaa taloyhtiön juoksevista asioista ja varmistaa taloyhtiön asioiden sujuvuuden. Isännöitsijälle kuuluu sekä hallinnolliset ja taloushallinnolliset tehtävät sekä yhteistyökumppaneiden hankkiminen kaikkiin muihin tarvittaviin tehtäviin. Erilaisten palveluiden hankinta kuuluu isännöitsijän perustehtäviin. Taloyhtiö tarvitsee monia erilaisia yhteistyökumppaneita kiinteistön huoltamiseen, siivoukseen, talotekniikkaan, vakuuttamiseen, terveyteen ja turvallisuuteen liittyen ja isännöinnin tehtäviin kuuluu löytää luotettavat yhteistyökumppanit näihin tehtäviin.

Isännöitsijä vastaa asiakaspalvelusta ja tarjoaa lakiosaamista monissa kysymyksissä

Isännöinnille kuuluu myös taloyhtiön asukkaiden ja osakkaiden asiakaspalvelu ja isännöintitoimisto voi tarjota erilaisia kanavia, jota kautta asiakkaat voivat olla heihin yhteydessä pienemmissä ja suuremmissa kysymyksissä. Monet isännöintitoimistot ovat panostaneet paljon erilaisiin digitaalisiin kanaviin, jonka kautta monia, varsinkin ei kiireellisiä asioita voidaan vaivattomasti hoitaa, mutta puhelimitse saatavilla oleva asiakaspalvelun tarjoaminen on myös tärkeää. Lakiosaaminen ja kaikkien päätösten lainmukaisuuden tarkistaminen on myös olennainen osa isännöitsijän työtä, kuten myös asunto-osakeyhtiölaintuntemus.

Taloyhtiön asioiden strateginen suunnittelu kuuluu tavoitteelliseen kiinteistönpitoon

Taloyhtiön asioiden pitkän tähtäimen suunnittelu on tärkeää ja sitä varten taloyhtiössä laaditaan strategia, jonka toteutumisen valvominen on isännöitsijän vastuulla. Taloyhtiön strategia tarkoittaa taloyhtiön tavoitteita ja suunnitelmaa niiden toteuttamiseen. Strategiaan kirjataan tiedot kiinteistön teknisestä kunnosta, sen nykytilasta ja minkälaisia korjaustarpeita kiinteistössä on. Strategiaan kirjataan myös yhtiön taloudellinen tila, josta selviää taloyhtiön taloudellinen tilanne, maksuvalmius, korjausvelat, vastikkeiden tasot ja rahoitusvaihtoehdot. Taloyhtiöiden asukkaiden ja osakkaiden odotukset ja toiveet kirjataan myös strategiaan. Isännöitsijä hoitaa taloyhtiön asioita sen hallituksen kanssa, joten on tärkeää, että yhteistyö heidän välillään toimii hyvin. Isännöitsijä kannattaa valita huolellisesti, koska asiantuntevalla ja luotettavalla isännöinnillä on suuri vaikutus taloyhtiön asioiden menestyksekkääseen ja asiakastyytyväisyyden takaavaan hoitamiseen. Esimerkiksi Lahden alueella toimii Isännöintikeskus Tammen Oy.